Friday, 30 December 2011

Happy again..:D

Hey alls..jieha rase happy hari nie 31.12.2011..hari yg paling best sangat2..tapi kan jieha tak sabar2 nk tnggu  bile bulan 1 nanti..mudah-mudahan jieha dapat jumpe dye mesi best kan?jieha da mule suke kat  dye cos dye da brubah and jadi caring pasal jieha..seronok nye kalau dpt boy cmtu kan?tapi jieha da janji kat diri jieha x kan kapel balik ngn dye and dye pun xbole terime jieha lagi..tapi best gile semacam seyh..

Wednesday, 28 December 2011

Haih..Happy sangat2..

Hey alls,,da lame jieha x post blog nie..rindu rase nye..Pasal ex jieha tu jieha da okay ngn dye.siap bole gurau2 lagi...klakar la dye tu..tapi y pelik tu perasaan benci jieha dekat dye da xde lagi da..just KAWAN je..xde nak bercinte lagi...Taon dpn da PMR..so kene focus okay jieha??Jangan Nak Menggatal je tau..Tapi seronok sangat bile dye cakap dye nak berubah jadi budak baik..memang x di nafikan semue bole berubah kan?Alhamdulilah la kalau dye nak berubah..seronok je rasee..tak sabar nak jumpe DUDA la konon dye gelarkan diri dye..dye gelarkan jieha nie JANDA dye..klakar je dgr kan?just for laughing only la..NOTHING SPECIAL BETWEEN US..THATS ALL MY  CONCLUSION...HAHAHAHA..klakar kan?

Sunday, 25 December 2011

happy giler babeng..

Hey alls..da lame x post blog..Smalam 25.12.2011 jieha happy sebab Ady mcg jieha mintak kapel balik..actually bru putus smalam nye.(24.12.2011)..pastu ex jieha datang jb..jieha x tegur pun..malas la k tgur..xde mse nk tgur org..k thats all..for today.


BYE

JIEHA

Monday, 19 December 2011

Happy Giller..

Today at 12 am..jieha dapat call drpd dye..happy nye..rse cm best jek..and tambah lagi dpt akak angkt bru..kak Farihah..hehehehe..hari nie xtau la maybe jumpe hari nie kot..

Sunday, 18 December 2011

Alhamdulilah again and again..:D

alhamdulilah..sebab hari nie last2 da okay dgn dye..happy sangat coz dye still nak contact jieha..love him so much..best la lyn dye..jieha xde la nak control sgt..biarlah serahkan pde Allah je semue keputusan yg ade..mudah-mudahan x jadi bende yg tak baik..Amin..





Bye
Jieha

Its not My happy Day..:(

today jieha da try untuk jadi happy but tak boleh jugak...xtau lah knape boleh jadi mcm nie...smalam jieha muke monyok giler la..sedih sangat..sampai menangis pasal Dye ..tak tau knape dye boleh berubah sampai terus x mcg jieha...sape tak sedih boyfriend terus x mcg..sabar jelah...hopefully hati dye lembut and contact jieha..Amin......

Friday, 16 December 2011

Kesah Abes?

Jieha banyak bersabar ngn dea..dea buad tak tau je..dea x prnh faham jieha..ntah2 blakang jieha dea banyak perempuan..biase lah laki kan.....da ade perempuan laen awek sendiri pun da xknal..sabar je...hati tengah panas kene tahan semue nie..biaselah kan hati perempuan nie laki xkn faham dan x pernah nak faham...sakit hati pun Allah je tau..dea start berubah dah 2 hari nie..xtau lah..i just face this situation..may Allah helps me..Amin..

NOT IN MOOD..:'(

Today is my sad day..semalam dye kol jieha..tibe2 jieha try la mintak fb dye..nak online kan dye..then dye x bagi jieha ..knape??sebab banyak sangat perempuan yg dye dah chatt..nk curang..ok fine!kalau dye curang jieha da xtau nk wat ape lagi..menangis je hari nie x berhenti...sedih sangat..then dye mcg ckp jieha nie suke pakse dye la ape laa menyampah..jieha still pendam rse cemburu and kecik hati dgn ape yg dye cakap semalam..x ke korang sedih kalau orang buad macam tu..sakit hati tu sikit laa..pastu kol dgn suare yg malas nak cakap ngn jieha..then jieha xkn mcg dye and tunggu je dye sendiri yg mcg jieha or kol sampai bile2...THATS ALL


BYE
JIEHA

Wednesday, 14 December 2011

STUDY and LOVE is perfect??

Hey Alls...Nice meet again and again..today jieha nak post pasal study and love..bagi korang yg masih belajar and tengah couple yg mne lagi penting??bagi jieha  study lagi penting daripade couple nih..tapi kalau couple tu kene la pertimbang kan antare belajar and couple ye...so kalau korang kate couple lagi penting xsemestinye because kalau couple nie bagi jieha just macam sampingan dalam hidup je kan?is it true??kalau study nie sampai ke akhirat tau bawak ilmu dunie..kalau couple tu just macam hiburan untuk kite kan..so jieha rse study make perfect even we have couple..kan?kalau nak couple tu boleh tapi pde pendapat jieha jangan anggap couple tu penting sangat la kan..and jangan terlalu nak berangan jek..sekolah pun belum habis nak berangan apelah..cewah..jieha nie cakap orang tapi sendiri xde lah sampai anggap couple tu terlalu penting..x sampai lah macam tuh..

          OKAY..THATS ALL FOR TODAY..nie je yg dapat jieha share pde hari nie..BYE..

Tuesday, 13 December 2011

Why Today??

Hey alls..meet me again in this my new post..today jieha nak bagitau knape hari nie lain macam jek..macam terlalu  happy and sedih...bagi korang hari nie cmne?jieha just pelik je..ntah..tibe2 rse cmnie..mudah-mudahan xjadi masalah lain..amin..

Monday, 12 December 2011

All Alone..:(

Hari nie.. hmm xtau nak cakap mcm mane..nak kate happy xde la sangat..nak kate sedih pun bole laa..tapi perasaan bercampur baur laa..nie yg xsuke..

Sunday, 11 December 2011

Mimpi Yg Paling Best!!

Guess what I dream Today(11.12.2011)..jieha mimpi dapat jumpe dye...memang kiteorg slame nie x pernah pun jumpe..tapi dpt contact in facebook or phone only...jieha dapat jumpe dye dalam mimpi jieha dah 2 kali..tapi mimpi yg same jugak..hopefully dapat lah jumpe btul2 kan?amin..insyallah jumpe ssatu hari nanti kan..tapi kiteorg tgh "x rapat" baru dapat mimpi nie..Thats mean mse kiteorg gado baru dapat mimpi mcm nie..xtau knpe..jieha tgh cari jawapan..ape maksud mimpi tu..if sape2 tau please bgtau jieha okay..jieha tertnye-tnye ape makne nye..tapi mintak2 bukan petande yg buruk..amin..

Hari Yg paling menyakitkan hati and penat..:(

Hey alls..Hari nie jieha just nak bagi tau and share about me today..jieha so sedih and penat sangat..first of all pasal Ady la..dye xckp pon hari nie dye keje..dye da janji ngn jieha nk text puas2 hari nie..now tgk ape dye buad skrg nie kat jieha..tau2 dye kat tmpt keje..urgh..so geram..at least bgtau jieha la yg dye keje..nie satu hal xbgtau jieha..then marah2 jieha macam tu jek..sakit la jugak kan hati nie sape je la tau..Allah je yg tau..sabar jelah dgn semue nie..Dugaan baru utk jieha..then..balik kg kemas umah penat lagi la buad hal..nie baruu balik badan rase mcm nk demam jek..so macam2 perangai hari nie jieha buad..

OK..THAT ALLS FOR TODAY ALLSS..BYE..

Friday, 9 December 2011

About yesterday...(8.12-2011)

Hey..semalam..paling best yg jieha boleh ingat sampai bile2..kenangan bagi jieha and dye..hihi..Ady call jieha kul12 smalam.maknenye hari nie la tu..dye tnye jieha ape cite2 jieha bile da besar..then jieha cakap xtahu..dye cakap cita2 dye ade 4..yg last tu malu nk ckp..hehehe..okay2 jieha bagitau...

first dye cakap dye nak ke syurge bawak sejadah..
then dye cakap second dye nak jadi pilot,businessmen
 pastu third  dye cakap dye nak pergi university luar negare..
and the last one dye cakap nak kahwin ngn jieha..

part yg last tu jieha menangis dengar dye cakap mcm tu..insyallah..mudah-mudahan semue yg dye impikan akan dapat..amin..jieha pun actually sayang dye..kalau dye bace blog nie mesty dye malu sebab jieha bgtau all..hope dye x marah..thats all for today.bye..

Thursday, 8 December 2011

Seram..

Hey alls..today jieha nak ckp pasal smalam..pengalaman ngeri pernah berlaku..huih..nasib baik dah tido..semalam jieha gayut ngn dye..happy sangat ..pastu dah lepas text..dalam pukul 2 mak gi toilet bawah..pastu mak cerita kat jieha dye macam dgr ade orang naik tangge..sebab kuat sangat..pastu dye nampak sekali imbas macam bayang hitam..seram nye..takut pun ade..k la

             THATS ALL FOR TODAY..BYE

Sunday, 4 December 2011

Phone Baru!..:)

Alhamdulilah 2.12.2012 jieha dapat duit and beli phone baru..harga fon tu 190 ringit ..tapi lepas nie kene carefull coz abg long nak rampas kalau dapat tau jieha or wanie ade fon..dye juz cemburu je kod..biar la suke aty jieha la nak wat pe kan..kalau alls pon mra duit kene control dek org laen..

Thats Alls For Today..:D

Wednesday, 30 November 2011

Alhamdulilah again..:D

Hey all..jieha nak bgtau..jieha happy and bersyukur sebab dapat contact dye balik..jieha cari charger fon csl..so jumpe..alhamdulilah..tapi sayang nye xdpt nk kol coz x dgr la fon tuh..sedihnye..tp xpe dpt text pon jadi lah..asalkan ade..k..thats all..bye all..

Sunday, 27 November 2011

So Happy Giler..

Hey alls..Hari nie Jieha happy sebab my beloved sayang call tadi..dye tanye macam2..best nye dapat dengar suare dye..dah la tgh rindu..dapat dgr suare alhamdulilah..terubat rindu..cewahhh..poyo gitu ayat..seriously happy sangat2..hope suatu hari nanty dapat jumpe dye...amin.love him forever..

Saturday, 26 November 2011

What About Today..

Hey allss..lame xpost my bloggiee..haih..dah brape hari jieha x contact dye..terase rindulaa kat dye..even smalam bru chat..tapi alhamdulilah dye xmrah kan jieha sebab phone rosak..smalam kemain happy lagi chat ngn dye..i hopefully fon dapat repair..ya allah cepatkan lah hilangkan masalah ini..amin..tpi rse sekejap je dah 2 bulan kiteorg kapel..mudah-mudahan kekal...amin..korang pon doakan tau..jieha pon doakn yg terbaik untuk korang semue..sayang koran..thanks sape y support jieha slame nie..jieha pon support korang..happy tgk korang bahagie jieha pun turut share kebahagiaan korang..

Tuesday, 22 November 2011

Sedih...:'(

Hey all...jieha sedih hari nie sebab phone tak boleh gune..bateri kot..hope ady xmrah sbb x text dye buat sementara nie..ya allah mudah-mudahan x jadi gado la ni..amin..hope korang doakan eh..

Sunday, 20 November 2011

Alhamdulilah..:)

Hey alls..hari nie jieha bersyukur sangat2 sebab nak balik kampung..hopefully dapat jumpe "Dye"..tp kan seriously jieha x pernah jumpe dye actually..tp jieha gembire dapat terime dye dgn seadenye..hope korang doakan jieha and dye kekal sampai bile2..amin..jieha doakan korang pun bahagie macam jieha rase skrg nie..jieha tak pernah nak mengajuk dengan dye lage..alhamdulilah..kalau ade jodoh insyallah kekal sampai akhir hayat..mudah-mudahan ye alls..Thats all for today..love alls..

Thursday, 17 November 2011

Hampir clash..:'(

Hey korang..today 18.11.2011 jieha nak bagi tau hari selase 15.11.2011 jieha gaduh ngn ady..pasal kecik pun nak dibesarkan..sampai menangis xhenti2 pikir pasal dye..last decision dye buad is nak sambung kapel lagi coz dye sayang sangat kat jieha..sedih pade saat dye ckp nak putus..tibe2 bersyukur sebab dye masih nak trime jieha dalam hidup dye..memang pde saat2 tulah..paling sedih buad jieha..

Monday, 14 November 2011

Jieha je kne tipu!

urgghh..geramnye jieha fikir dye yg jahat nak mintak kapel..rupe2 nye member2 dye yg kacau..dengki  nye jieha malu lak tu..tp xpe sabar jelaaa...

Friday, 11 November 2011

Happy Giler..

Hello gurlz and guys..jieha nak bagitau..yg hari nie jieha happy giler coz xtau la sebab ape..tibe2 rse happy...hope korang yg bce blog jieha dapat share kebahagiaan jieha and ady..hahaha..funny loe between me and him..:D i love him so much..

Thursday, 10 November 2011

Hari bahagie dan tenang buad jieha.

Hello gurls and guys..jieha just nak cakap hari nie bahagie dan tenang jieha rase,..happy sangat2..

Jieha punyer..

Ni jieha punyer..skrg nie jieha da kapel ngn budak yg bernme ady,

hensem x??nie jieha punyer skrg nie..jieha sayang sangat dkt dye..buah hati baru...love him sooo much..jieha sayang dye sorang je..love u syg..

Ade pengganti baru..:)

Hello,all friends..jieha da lame x update blog..rindu nye..jieha nak bagitau jieha ade pengganti baru..and kawan kenalan baru..nme dye ady..then kenal baru je..and between me and fatah is over at 4.11.2011...jieha  xtau kalau dye da ske kat jieha..ntah la..fatah just main2 ngn jieha kowt..xpelah..just forget about him..and bukak buku baru dgn ady..hehehe..:)

Wednesday, 19 October 2011

Demam and Mad day..:(

hari nie jieha dah la demam ..then jieha geram pasal smalam..sabar jela..pasal semalam??nk tau ke??xyah la..malas la nk citer..

Monday, 17 October 2011

Bengang gile2 la wey..

Hari ni 17.10.2011 mmg hari yg bengang gile2...sbb..fatah asyik tgk je..dah la hang kat padang sme2..then dye tgk je..bengang laa..tp nasib baik jieha lari cpt2 sbb cikgu idzham call dyorg..dlm hati nasib baik cikgu xtau nme jieha..alhamdulilah lah kalau x tau..tp bole la dikatekan jieha xde mood tadi..sebab dyorg satu kelas madah nk marah2..meresap seyh..dah la dgn dyorg marah pastu tegur cm nk xnk je..menyampah betul..geram gile..kkang x psl2 kluarkan statement pasal ni bole jadi gado kang..baik x payah lagi teruk..just luahkan je dalam blog jieha..tapi demi dyorg jieha sabar jela...

Monday, 10 October 2011

best nyee..

tadi(11.10.2011)jieha jumpe abg hafizzam..nk tau tu sape??dye atendant hospital sultanah aminah..rindu kat dye da lme x jumpe dye..tp dye x prasan jieha tadi..makin hensem dye..hahaha..i'm sorry has taken..lpe lak..

huh..xbest nye smalam..

smalam x best giler coz fatah x dtg..dye tibe2 x dtg..dye yg beriye nk jumpe jieha tp tula..kecewe..

Sunday, 9 October 2011

x sabar..hahaha

jieha da lme x post blog..jieha nak bgtau jieha x sabar nk jumpe fatah esok..mintak2 dye datang esok..amin..jieha x trlalu mengharapkan ape2 dr dye..jieha pon x obses sangat laa..ingt jieha ni cmtu ke??pikir rasional laa..

Tuesday, 4 October 2011

bad mood..:(

hari nie macam xde semangat je nk g skola sbb..:

jieha merajuk ngn fatah..
fatah macam nak xnk je layan jieha smalam
then tgh merajuk time tu la mimpi kan dye.urgh..
pastu fatah x dpt jumpe ari ni sebab x skola cuti..minggu dpn bru jumpe balik..

THAT'S ALL..:(

Monday, 3 October 2011

tired for all..

hari ni jieha bosan sangat2..td ok la nmpk fatah..then kul bpe tah fatah online nak chat pon bz..pentingkan kwn drpd awek sendiri,..geram nye..tp tu la sabar jelaaa...jieha dapat terime sume ni..

Thursday, 29 September 2011

All About Him..

tadi jieha nak g toilet..then nampak fatah..fatah pandang je jieha pun senyum la kat dye xtau la dye senyum ke x..then da lpas g toilet jieha nak balik kelas..member fatah pandang jee..

Wednesday, 28 September 2011

happy nyer..

jieha happy hari nie..sebab fatah da accept jieha and esok(29.9.2011)fatah nak jumpe jieha..tapi jiha x mengharap sangat sebab jodoh tu sume ditangan tuhan kan??<3

Tuesday, 27 September 2011

malu nye..

hari nie..jieha malu giler la...sebab kwn2 sume ejek fatah3x tu jee..then tadi jieha terserempak dengan fatah seronok nye.dpt tgk sehari..hidup bole happy..hahaha..tp sabar je la bile org ejek..sabar itu separuh dari iman..

Monday, 26 September 2011

cerite cinte jieha and fatah

hari sabtu(24 september 2011) cikgu ade buad kelas tambahan untuk 2c1 and 2 simfoni.then fatah tanye amrie pasal jieha,amrie bagi tau la. da balik umah fatah ade add jieha.jieha approve la dye im ngan jieha.dye im and cakap nak kenal boleh?jieha cakap boleh..pastu dye tanye pasal jieha.jieha jawab jela..semalam(26september2011)jieha mesej dye malam.. and jieha setuju nak kapel dengan dye tepat pukul 10.55 dye cakap wslm sye terime awak..jieha punye happy jieha lompat la,,mane tak nye orang baru first time kapel..tuje jieha nak share ngan korang..yang penting jieha sayang fatah<3

My first couple..

hari nie adelah hari paling bahagie utk jieha coz ade org nk kpl nan jieha..nme nye fattah..dye not bad..ok je hensem x hensem jieha x kesah..seronok sangat..

Friday, 23 September 2011

rindu..

assalammualaikum..kat sini jieha nak cakap dah lame x post blog nih..jieha nak bg tau ade org usha jieha..nak tau x spe..eh x payah la sbb ni rahsie..sorry laaa sangat2..hihihi..:)

Saturday, 17 September 2011

rindu..sajee..

rindu nye nak post blog..da lame rsenye x post..biase la bz woman..hehehe..saje je..smalam(16.9.2011) ex jieha contact jieha contact jieha balik tapi jieha x lyn pown mesej2 dye..g mampos la dye punye pasal la..tibe2 je nak contact balik..jieha x suke kalau orang yg time dye susah baru nak tercari2..btul tak??paling pantang kalau perangai camtu..x suke seyh..menyirap gile bole..

Thursday, 8 September 2011

My birthday 4teen today!

huh..hari ni birthday aq..tapi xde la meriah sangat..dapat hadiah kiss pon xpe drpd nad..my friends..happy la gak..seronok sangat..

Sunday, 28 August 2011

balik kampung....

ya allah,bestnyeee  nk blk kg esk...nk g kubor jap..tp tula sedih raye bapak x de kadang2 bole menangis raye bapak da meninggal...sedi sangat..

Saturday, 27 August 2011

only him

sebenarnye taon lpas jieha ade jumpe la sorang ni "mr.ff".tapi taon lpas jieha suke but buad x tau je..tp taon ni die form 5 jieha rse mcm suke la dye..rindu gile kt die..tp die da ade gf baru..buad x tau suda...tu je..jieha suke sangat kt die..taon dpn jieha da sesi pagi x dpt jumpe "mr.ff"tu lagi..sayang nye..sedih sangat2..<3ony him..

Wednesday, 24 August 2011

raye3

yeay yay nk raye..........best nye..dah prepare sume skali.

Daisypath Friendship tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers